Sloga rutinski savladala Metalleghe

Na krilima Ibrahimovića

Sloga rutinski savladala Metalleghe

Sloga iz Simin Hana pobjedom je otvorila novu sezonu.

Ekipa koju vodi Darko Vojvodić je u susretu 1. kola Prve lige FBiH očitala nogometnu lekciju Metallegheu i sasvim zasluženo na kraju slavila sa 2:0. 

Od samog starta Sloga je uspostavila terensku inicijativu. Prvu ozbiljniju šansu domaći su imali u 7. minuti kada je kapiten Kostić šutirao iznad prečke.

Nakon nešto više od 10 minuta rezultat na semaforu je pokazivao 1:0 za Slogu, a strijelac vodećeg pogotka za domaće bio je napadač Ibrahimović. 

Igra se potom preselila na sredinu terena, sve do 39. minute kada se klub iz Jajca našao u prvoj ozbiljnijoj šansi. Pokušao je Pljevljak, no njegov šut je bez većih problema odbranio golman domaćih Hamzabegović. Pri rezultatu 1:0 se ujedno i otišlo na odmor. 

U nastavku utakmice ista slika na terenu. Sloga je nastavila dominirati i stvarati šanse pred golom Jajčana, a to se isplatilo u 67. minuti kada svoj drugi pogodak na utakmici postiže Ibrahimović. 

Do kraja utakmice bilježimo sa obje strane bilo je još po nekoliko poluprilika koje su ostale neiskorištene, pa je susret završen rezultatom 2:0 u korist Sloge.

Prva liga FBiH, 1. kolo:

Sloga Simin Han - Metalleghe BSI 2:0 

FK Sloga: Hamzabegović, Efendić, Kostić, Šarčević, Pirić, Ibrahimović, Bečić, Stjepanović, Kojić, Ostojić, Vukmirović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Metalleghe BSI: Jamaković, Radulović, Pljevljak, Hota, Handžić, Tankuljić, Marin, Alispahić, Kovač, Kukavica, Fejzić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi