Krupin stadion za primjer

Stadion u Krupi na Vrbasu šminka se za Premijer ligu

E. Škorić

Fudbalski klub Krupa mogao bi od naredne sezone nastupati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Da upornost i rad mogu sve, najbolji primjer dolazi nam iz Krupe na Vrbasu. Nekadašnji četveroligaš danas kuca na vrata elitnog ranga bh. nogometa.

Krupa je trenutno jedan od glavnih kandidata za plasman u viši rang, obzirom da je bod od vodeće Mladosti i da, uz dužno poštovanje ostalim ekipama iz Prve lige RS, igra najljepše i ima najkvalitetniju ekipu.

Mjesto od svega 2.000 stanovnika živi bajku. Najveće zasluge za to pripadaju čelnicima kluba, braći Ilić, Drašku i Dragomiru, koji ispravnom politikom od "malog" kluba stvaraju ozbiljan i respektabilan sportski kolektiv. 

Stadion u Krupi na Vrbasu već danas je jedan prelijep sportski objekat, a pošto ambicije ovog kluba rastu, tako se vrše radovi na ušminkavanju stadiona, kako bi se danas-sutra na njemu mogle igrati utakmice Premijer lige BiH.

Svlačionice na stadionu u Krupi danas izgledaju pomalo i nestvarno za ovdašnje uslove, a u sklopu stadiona uskoro će niknuti i moderni restoran, te fitness centar i sauna, koju će koristiti igrači ovog kluba.

S obzirom da je kapacitet izgrađene tribine oko 2.000 mjesta, te da zbog toga stadion ne bi prošao licenciranje za Premijer ligu, čelnici ovog kluba odlučili su krenuti sa izgradnjom još jedne tribine, koja će između ostalog biti namijenjena i za gostujuće navijače.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Krupa je osnovana 1983. godine, a u junu 2014. godine ušla je u Drugu ligu Republike Srpske - grupa Zapad. Godinu dana kasnije tim Krupe zaigrao je u Prvoj ligi RS, a može se dičiti i sa osvajanjem Kupa grada Banjaluke, te Područnog kupa RS-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije