Stajić i Nestorović odlaze, Lakičević bi u inostranstvo?

Osipa se igrački kadar Zeničana

Stajić i Nestorović odlaze, Lakičević bi u inostranstvo?

Dino Kurbegović

Nogometašima Čelika ostalo je još malo odmora do 15. januara kada je trener Nizah Hukić zakazao prozivku igrača. Nakon što je klub prošle sedmice napustio i ponajbolji igrač Saša Kajkut, koji je otišao u Hong Kong, sigurno je da će u narednim danima biti još odlazaka s Bilinog polja.

Kako saznaje SportSport.ba rukovodstvo kluba bi da se "riješi" Marka Nestorovića i Duška Stajića, koji su za vrijeme provedeno u Zenici veoma malo pokazali i nisu opravdali status pojačanja, koja će unaprijediti igru Zeničana. Kako ni pomenuta dvojica nemaju ništa protiv, sigurno je da će se raskinuti saradnja s ovim igračima.

Osim Stajića i Nestorovića, Bilino polje bi mogao napustiti lijevi bočni Slobodan Lakičević, koji je pod ugovorom s Čelikom do ljeta, ali ima nekoliko inostranih ponuda iz Njemačke, Austrije i Poljske. 

Lakičević nema ništa protiv da napusti Čelik, ukoliko bi stigla ponuda koja će zadovoljiti njega i klub što je potvrdio i za naš portal.

"Nalazim se u Njemačkoj i za par dana dolazim u Zenicu, kako bi riješio svoj status. Razgovarao sam s direktorom kluba i dogovorili smo detalje oko odlaska ukoliko bi došla eventualno ponuda od drugih klubova. Ja ću se uredno pojaviti na prozivci kluba i trenirati, a ako bude šta konkretno nemam ništa protiv da odem negdje vani jer naravno da je to želja svih igrača s ovih prostora, ako i ne odem iz Čelika neću se žaliti jer mi u Zenici ništa ne fali i pokušat ću svojim angažmanom klubu pomoći u ostvarenju što boljih rezultata na proljeće", kazao je za SportSport.ba Lakičević.

Osim gore pomenutih igrača kapiten Kenan Horić i Jasmin Mešanović su na meti brojnih klubova, ali će klub napustiti samo u slučaju konkretne ponude koja znači da će i Čelik dobiti obeštećenje, budući da oba igrača imaju ugovor do kraja sezone. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O eventualnim dolascima novih igrača u klub ništa se ne govori, ukoliko se klub "riješi" Nestorovića i Stajića, navodno bi vratili Harisa Heću iz Travnika i Harisa Dilavera iz Viteza, koji su sigurno ništa lošiji igrači od gore pomenute dvojice, a i rođeni su Zeničani tako da bi za klub puno manje koštali.

Kako stvari stoje Čelik će drugi dio prvenstva dočekati sa slabijim igračkim kadrom što govori da Zeničani nemaju velikih ambicija u Kupu, gdje su se plasirali među osam najboljih klubova. U prvenstvu ekipa se nalazi u zlatnoj srednii, tako da će proljetni dio biti prilika da se afirmišu mladi igrači poput Alispahića, Popovića, Gojkovića, Ribića, Burekovića i Grahovca.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.