Sušić: Sarajevo ili PSG? Više me veselio period u PSG-u

Nekadašnji bh. selektor

Sušić: Sarajevo ili PSG? Više me veselio period u PSG-u

Nekadašnji bh. selektor Safet Sušić za hrvatske medije dao je intervju u kojem je otkrio da li je više vezan za Paris Saint-Germain ili Sarajevo. 

Sušić je u mladosti sa velikim uspjehom nastupao za obje momčadi, međutim "više veselja" donijelo mu je igranje u Francuskoj gdje je jednom proglašen i najboljim stranim fudbalerom u historiji prvenstva. 

"Koji mi je klub draži? Draga su oba, ali ajde, kad me već pitate, razdoblje u PSG-u mi je donijelo više veselja. U Parizu sam osvojio svoj prvi naslov prvaka i to je ujedno bila i prva titula PSG-a", kaže Safet Sušić i dodaje da rijetko posjećuje utakmice Parižana.

"Zbog svojih obaveza na utakmici nisam bio već dvije godine. Posljednja koju sam gledao bila je baš protiv Chelseaja. Inače, današnji PSG i onaj moj su dva različita svijeta. Sjećam se, nekad kad sam išao na odmor, na drugi kraj svijeta, u Ameriku, i kad su me pitali za koji klub igram, ja kažem PSG, a oni bijelo gledaju, nikad čuli. A danas, gdje god u svijetu spomenete PSG, svi su impresionirani imenom", ističe legendarni bh. fudbaler. 

Na pitanje da li mu je ikad nuđena funkcija u PSG-u, Pape je odgovorio:

"Kada sam 1991. godine odlazio iz kluba, željeli su da ostanem i budem nešto kao sportski direktor, no tad sam obećao da ću odigrati još jednu sezonu za Red Star i nisam prihvatio ponudu. Drugi put su me zvali za trenera kada je PSG otpustio Giressea, ali imao sam posao u Istanbulu tada i nisam ga mogao napustiti." 

Najuspješniji bh. selektor je tokom razgovora istakao i da mu se sviđa stil Zlatana Ibrahimovića.

"On je vrhunski igrač. A ta njegova arogancija, jednostavno, šta drugo reći osim da mu dobro stoji. Ispočetka je taj njegov stil sve nervirao, iritirao, ali s godinama većina ga je prihvatila kao takvoga i kad napravi neku ludost, obično se kaže - ma pusti, to je Zlatan." 

Jedno od pitanja je bilo i da li je u kontaktu s bratićem Tinom Svenom?

"Sa njim nisam, ali jesam s njegovim ocem. I kad je bio u reprezentaciji, Tino Sven se držao podalje od mene, valjda mu je bilo neugodno. Bilo je svakakvih priča neobjektivnih ljudi, da sam ga pozivao jer mi je bratić, ali ja sam znao njegove kvalitete koje je kasnije pokazao. Samo, tim ljudima koji su tada prigovarali sada je teško to priznati", istakao je Sušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi