U kasi N/FSBiH nedostaje oko pola miliona KM

Ko je jamio, jamio

U kasi N/FSBiH nedostaje oko pola miliona KM

Nije nikakva tajna da su bivši čelnici N/FSBiH krali novac iz blagajne Saveza, a iz Komiteta za normalizaciju je potvrđeno kako ukupno nedostaje oko pola miliona KM.

Nakon što je nezavisna revizorska kuća prvi put uradila finansijski izvještaj, pokazalo se kako u blagajni Nogometnog saveza BiH, po osnovi utroška ulaznica s utakmica seniorske reprezentacije BiH nedostaje oko 450.000 KM, piše Večernji list BiH, koji je došao u posjed kopije izvještaja u kojem se po stavkama vide nedostaci u blagajni NSBiH. 

 

"Nisam vidio taj dokument, ali prema usmenim informacijama koje imam, nedostaci u blagajni Saveza iznose gotovo više od miliona. Nije mi poznato koliko tačno nedostaje novca po stavci prihoda od utakmica reprezentacije", kazao je Dino Begić, član Komiteta za normalizaciju NSBiH.

 

U izvještaju se navodi da,recimo, iz 2006. nedostaje 15.804 KM za koje je Savez kupio ulaznice za SP. Taj novac nakon distribucije ulaznica nije vraćen u blagajnu. Iz 2008. nedostaju potraživanja za ulaznice sa susreta bh. reprezentacije protiv Makedonije, Bugarske, Estonije i Armenije u iznosu od 151.350 KM. 

 

Nedostaje i novac od ulaznica za utakmice dodatnih kvalifikacija BiH - Portugal iz 2009. godine (86.125 KM) te od susreta s Belgijom (21.590 KM).

 

"Cilj nam je da završni račun za 2011. bude doveden na nulu, ali i da konačno utvrdimo stvarno stanje. Ako u svemu bude nešto upitno, utvrdit ćemo odgovornost. Ko bude kriv za dubioze, za njih će odgovarati", rekao je Begić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.