Veziri dočekuju Zvijezdu i nadaju se osvajanju tri boda

Na Piroti nikom nije lako igrati

Veziri dočekuju Zvijezdu i nadaju se osvajanju tri boda

Edmir Škorić

Nogometaši Travnika u nedjelju će na Piroti ugostiti Zvijezdu iz Gradačca u okviru 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Travničani su u prošlom kolu minimalno poraženi na Grbavici, a kako još uvijek nisu osigurali opstanak, pred svojim navijačima će pokušati pobjedom nad Zvijezdom olakšati sebi posao uoči nastavka drugog dijela sezone.

Zvijezda je preporođena s novim trenerom Zoranom Kuntićem, jer je u tri "proljetne" prvenstvene utakmice osvojila sedam bodova. Slavila je protiv Leotara i Rudara u Gradačcu, te "ukrala" bod na Pecari protiv Širokog Brijega.

"Zvijezdu dobro poznajemo. Radi se o kvalitetnoj ekipi koja se ne brani i koja je nezgodna na gostovanjima. Radili smo dobro tokom čitave sedmice i spremno dočekujemo nedjelju utakmicu", rekao je pomoćni trener Vezira Adnan Hodžić.

"Organizaciono smo pripremili sve da meč prođe u najboljem redu. Pozivam publiku iz cijele Srednje Bosne da dođe na Pirotu, za njih smo pripremili i nagradnu igru u saradnji sa firmom Joma, koja je naš partner za sportsku opremu", istakao je direktor Travnika Midhat Sarajčić.

Kapiten NK Travnik, Elvedin Varupa, kazao je sljedeće: "Saigrači su bez Anela Ćurića i mene odigrali odlično na Grbavici. Ponovit ćemo zalaganje iz duela sa Olimpicom sa željom da osvojimo sva tri boda", istakao je iskusni Varupa.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 15 sati i 30 mnuta. Utakmicu sudi Dragan Skakić iz Gradiške, a prema najavama, Travnik će zaigrati od prve minute u sljedećem sastavu: Fejzić, Terzić, E. Varupa, Ribić, Oruč, N. Varupa, Kovačević, Simeunović, Ćurić, Redžepi i Popović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.