Gary Neville otkrio ko ga je doživotno ponizio: "Pobijedi me 7:0, a zatim neće ni ruku da mi pruži"

Bivši engleski defanzivac otvorio dušu

Gary Neville otkrio ko ga je doživotno ponizio: "Pobijedi me 7:0, a zatim neće ni ruku da mi pruži"

Admin Čaušević

Gary Neville se već neko vrijeme uglavnom bavi komentatorskim poslom i to nakon što je kao trener doživio fijasko. Još uvijek prožiljava traume od posljednjeg angažmana. Bil oje to na klupi Valencie. Sada se prisjetio i teških dana na Mestalli.

"U više od 100 godina postojanja Valencia je imala svakakve trenere. Dobar, loš, prosječan i Gary Neville", tako piše ugledna Marca o Englezu što dovoljno govori o njegovom boravku na klupi Šišmiša.

Bivši fudbaler Manchester Uniteda došao je na klupu kako bi učinio uslugu svom prijatelju i Peteru Limu i stvari su išle kako se i očekivalo - vrlo loše. Vodio je ekipu na 28 mečeva 1.3 poena u prosjeku

"Nisam radio dovoljno dugo, nisam bio spreman, to je bila usluga Peteru Limu", rekao je Neville gostujući u jednom podcastu te napomenuo da se osjećao poniženim u nekim mečevima.

"Nakon nekoliko mjeseci rada u Valenciji, sjećam se da sam se jednog jutra pogledao u ogledalo i pomislio sam da izgledam bolesno."

"Sjećam se da smo igrali s Athletic Bilbaom tri puta, u četvrtfinalu Evropske lige i u ligaškoj utakmici, a Ernesto Valverde je bio trener."

Oglasi

"Igrao je drugačiji sistem nego što sam mislio da će koristiti, a onda je sve promijenio tijekom utakmice. Tad sam mislio da nisam ni blizu njegovog nivoa."

"Protiv Valverdea prvi put sam se osjećao kao da je miljama daleko, a onda sam vodio tim protiv Diega Simeonea, i tog dana sam se osjećao kao da me nadmašuje u svakom pogledu. Svojom taktikom, zastrašivanjem i gestama."

Međutim najveće poniženje je doživio od Luisa Enriquea kada mu sadašnji trener PSG-a nije pružio ni ruku nakon što mu je Barcelona zabila sedam golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Izgubili smo 7:0. Kad su vodili 5:0, nije zamijenio Neymara, Lionela Messija ili Luisa Suareza, a na kraju utakmice prošao je pokraj mene i nije mi pružio ruku, što sam osjećao sam se kao da mi šalje poruku da nisam tamo gdje pripadam."

Neville je Valenciju vodio od početka decembra 2015. do kraja marta 2016. godine. Na 28 mečeva imao je 10 pobjeda i 11 poraza. Od tada se više ne bavi trenerskim poslom.

Top Komentari

Mel_Glupsonn
Mančesterovci kockaste glave hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi