Vjerujete li svojim očima ili Rizzoliju?

Pet diskutabilnih situacija

Vjerujete li svojim očima ili Rizzoliju?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela sinoć pobijediti Grčku u Zenici. Meč je završen 0:0 i sada više ništa nije u našim rukama kada je u pitanju plasman na Svjetsko prvenstvo.

Ipak, ni sinoć ništa nije bilo u našim rukama, već je utakmicom dirigovao najbolji italijanski sudac i jedan od najboljih evropskih sudaca Nicola Rizzoli. 

Veoma ljut na njega nakon meča bio je selektor naše reprezentacije Mehmed Baždarević. Njih dvojica su imala verbalni duel u tunelu nakon meča, a Baždarević je imao svo pravo ovog svijeta biti ljut na Italijana.

Donosimo vam video sa svim spornim situacijama sa sinoćnje utakmice. Situacije van šesnaesterca i nisu toliko vrijedne pažnje, ali pet situacija u kaznenom prostoru je veoma diskutabilno.

Rizzoli je u pet navrata mogao da pokaže na bijelu tačku i da nam dosudi penal, ali nijednom nije ni pomislio da to učini. U prvoj situaciji kod prilike za Kenana Kodru jedan igrač grčke reprezentacije je igrao rukom. U drugoj, Višća je pokušao prevariti defanzivca gostiju, ali ga je on također zaustavio rukom. Treća situacija je uz petu možda i najevidentnija. Manolas je prvo pokupio loptu ispred Ibiševića, ali je kasnije pokosio napadača Herthe i to pred očima Rizzolija. U četvrtoj situaciji Džeko je oboren u šesnaestercu gostiju, a u petoj je Stafylidis napucao u ruku Sokratisa i to se vidi iz bilo kojeg ugla.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Pogledajte diskutabilne situacije i procijenite sami:



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi