Zrinjski polako, ali sigurno preuzima primat u bh. fudbalu

Plemići mogu poslužiti kao primjer

Zrinjski polako, ali sigurno preuzima primat u bh. fudbalu

Dok se na početku sezone mnogi bh. velikani još uvijek 'traže', aktuelni prvak Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski iz Mostara koristi situaciju i na reprezentativnu pauzu odlazi kao prvoplasirani tim na tabeli.

Odigrano je sedam kola, a Zrinjski ima 16 bodova iako mu je raspored bio zahtjevan. Plemići su već na startu sezone odmjerili snage sa svim rivalima za vrh, gostovali su na Koševu, Grbavici i Pecari a ugostili Slobodu. Iz te četiri utakmice Zrinjski je ostvario sedam važnih bodova, a pred svojim navijačima je bio veoma siguran u preostalim ogledima protiv Radnika, Olimpica i Viteza. Epilog svega - prvo mjesto i tri boda prednosti u odnosu na Slobodu i Mladost, koja je iznenađenje sezone.

Kako vrijeme prolazi, Zrinjski djeluje sve ozbiljnije. Rezultati su tu, turbulencija u klubu nema i ne treba biti previše pametan da bi se zaključilo da ovaj mostarski klub polako, ali sigurno preuzima primat u bh. fudbalu.

Potvrda dobrog rada su i posljednja dešavanja, koja su samo dokaz da se stvari odvijaju željenim tokom za Plemiće. Zrinjski se u Ligi prvaka sasvim pristojno suprotstavio Legiji, koja je kasnije izborila plasman u grupnu fazu, u kratkom vremenskom intervalu je dao tri reprezentativca BiH (Karačić, Graovac, Tomić), napravio dva dobra izlazna transfera (Karačić u Adanaspor, Graovac u Apollon)... Sve to dok juniori ovog kluba čekaju historijski nastup u Ligi prvaka, jer su i oni prošle sezone podigli šampionski pehar.

Za razliku od (gotovo) svih ostalih klubova u ligi, Zrinjski je konstanta. Plemići imaju Vinka Marinovića, ne mijenjaju trenere ali ni igrački kadar, osim kada to nije nužno. Izuzev dva pomenuta fudbalera koji su prodani u inostranstvo, oslonac tima iz šampionske sezone je ostao na okupu, a stigli su još neki igrači koji su zaoštrili konkurenciju. Nijedan od njih nije najavljen pompezno niti je predstavljen kao mega-giga pojačanje, a svaki je opravdao uloženi novac i dao doprinos uspjesima. Lako je uočiti da Zrinjski pojačanja uglavnom traži u ostalim klubovima iz Premijer lige i da ne poseže često za prekaljenim asovima koji se nazad u bh. fudbal 'dovlače' iz inozemstva. Bude i toga, ali Plemići s njima ne griješe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Još jedan faktor stvara Zrinjskom olakšavajuću okolnost za normalan rad. Dok se Sarajevo, Željezničar, Sloboda pa i Široki Brijeg, neki više, neki manje, teško nose sa pritiskom navijača i medija, pa nerijetko pod njim i griješe, Zrinjski ima mir koji koristi maksimalno. Plemići imaju povjerenje i podršku kako navijača, tako i medija, a u uvjetima kakvi vladaju u našem fudbalu to je od krucijalne važnosti.

Za Mostarce je najbolje što ovaj klub ima potencijal da napreduju još više. Plemići su na dobrom putu, vrijeme radi za njih i, ako nastave ovako, u budućnosti bi lako mogli učvrstiti svoju poziciju na vrhu bh. fudbala.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti