Zvijezda 09 i Drina minimalno, remi Slavije

Prva liga Republike Srpske

Zvijezda 09 i Drina minimalno, remi Slavije

Samir Mlaćo

Danas su odigrane utakmice 10. kola Prve lige Republike Srpske.

Lider Zvijezda 09 na svom terenu savladala je Slobodu Mrkonjić Grad (1:0), a junak pobjede bio je u 81. minuti iskusni Delimir Bajić. 

U derbiju kola također je odlučio jedan pogodak. Danijel Ćulum je u 20 minuti matirao Nemanju Petrović za minimalnu pobjedu Drine nad Rudarom iz Prijedora.

Tekstilac je sa ubjedljivih 3:0 deklasirao Željezničar Sport Team. Domaći su od prve minute napadali, a nakon prvih 45 imali 1:0. Strijelac je bio u 38. minuti Ozren Perić. U drugom poluvremenu  još jedan pogodak Perića, te rezerviste Milana Brkovića za konačnih 3:0.

Sloga iz Doboja u Foči je osvojila samo bod, iako je nakon 50 minuta imala vodstvo 0:2. Dva puta je za minutu pogodio Borislav Lukić, ali domaći u 85. minuti smanjuju na 1:2. Pogodio je Miloš Sekulović. I kada se očekivao sami kraj, u trećoj minuti sudijski nadoknade za konačnih 2:2 pogađa Boško Radović.

Četiri pogotka viđena su i u Janji. Podrinje i Slavija su podijeli bodove (2:2) u sjajnom meču. Domaći su poveli u 43. minuti preko Došle, ali se gosti vraćaju pogotkom Govedarice. Za 2:1 pogađa Vujić, da bi konačnih 2:2 i bod gostima u drugoj minuti donio drugim pogotkom Govedarica.

Napredak je nova tri boda upisao protiv ove sezone slabašne Kozare. Za domaće su pogodili Marić i Mitrović, a za goste Babić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zvijezda 09 je i dalje prva sa 23 boda, a sada je drugoplasirani Tekstilac sa 19, koliko imaju i Rudar, te Drina Zvornik. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi