Zvijezda uvjerljiva, Slaven deklasirao Iskru, Igman slavio

5. kolo Prve lige FBiH

Zvijezda uvjerljiva, Slaven deklasirao Iskru, Igman slavio

S. Mlaćo

U duelu dva povratnika u Prvu ligu FBiH danas su na Jakliću snage odmjerili Iskra i Slaven iz Živinica, a gosti su slavili 3:0.

Junak pobjede sa dva pogotka bio je iskusni Mirnes Salihović.

Gosti su poveli već u 1. minuti kada Salihović pogađa na veoma lijep način mrežu domaćeg golmana Ćemana. Nakon toga Iskra se otvorila, zaprijetio je Seferović, ali mreže se nisu tresle.

U drugom poluvremenu Iskra pokušava preko Nebića, koji šutira pored stative, a zatim Čakar iz neposredne blizine nije bio precizan. U 68. minuti ponovo pokušava Seferović, međutim lopta nije htjela u gol gostiju. U 70. minuti Slaven je mogoa riješiti pitanje pobjednika, ali nakon kontre Ajdin Nukić nije bio precizan. Pitanje pobjednika riješio je u 78. minuti iskusni Salihović koji nakon kontre postiže svoj drugi pogodak i donosi svom timu važna tri boda. Do kraja još jedan pogodak gostiju i to preko Almira Kukića.

NK Iskra Bugojno - NK Slaven Živinice 0:3 (0:1)

NK Iskra: Ćeman, Filan, Pihura, Koprivica, Bešagić, Nebić, Čakar, Seferović, Ivković, Skopljak, Jurčević. 

NK Slaven: Brezičanin, Todorović, Majdančić, Berbić, Omerkić, Ikanović, Mujagić, Salihbegović, Salihović, Mašić, Nukić.

Igman je na svom terenu slavio veoma važnu pobjedu protiv TOŠK-a iz Tešnja. Domaći su poveli već u prvoj minuti preko Idriza Džafića, a  u sudijskoj nadokandi pred odlazak na odmor mrežu gostiju zatresao je Ajdin Sultanić. U. 52. minuti gostiju smanjuju preko Muamera Kadušića, ali to je bilo sve što se tiče pogodaka u ovom meču.

FK Igman - NK TOŠK Tešanj 2:1 (2:0)

FK Igman: Abdulahović, Kovačević, Lončarić, Zeljković, Sultanić, Blagojević, Šabanović, Džafić, Đono, Kozić, Drljević.

Dizdarević, Navrboc, Hasanbašić, Hodžić, Mrguda, Kurdić, Kršić, Lukomirak, Kadušić, Hankić, Skulić.

Zvijezda je nastavila sa sjajnim igrama u novoj sezoni Prve lige FBiH. Izabranici Nermina Šabića danas su na svom terenu deklasirali Jedinstvo iz Bihaća sa visokih 4:0.

Već u šestoj minuti domaći su poveli. Cvijanović je šutirao, lopta od Karabegovića završila iza leđa Alijagića. Nakon dvije minute novi pogodak. Ovaj put mrežu gostiju trese Adžem.

U 17. minuti bilo je 3:0. Cvijanović je matirao Alijagića i već tada je bilo jasno da će Zvijezda slaviti nova tri boda.

U drugom poluvremenu nastavlja se dominacija Zvijezde, a konačnih 4:0 postavio je junak Zvijezde iz prošlog kola Zoran Kokot.

NK Zvijezda - NK Jedinstvo 4:0 (3:0)

NK Zvijezda: Prljača, Adžem, Cvijanović, Brčkalić, Devedžić, Kokot, Čivić, Đekić, Kapetan, Damjanović, Hevešević.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Jedinstvo: Alijagić, Nuhanović, Karabegović, Halavać, Samardžić, Crnomarković, Četić, Jašarević, Hrustanović, Zulić, Pendek.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi