Budućnost pobjedom u Zadru zasjela na čelo tabele

ABA liga

Budućnost pobjedom u Zadru zasjela na čelo tabele

Edmir Škorić

Košarkaši Budućnosti slavili su rezultatom 73:61 u gostima protiv Zadra u susretu osmog kola ABA lige.

Budućnost je pobjedom u Zadru, uz utakmice više od Crvene zvezde, preuzela vrh tabele sa 15 bodova.

Podgoričani su sa 22:13 dobili prvu dionicu, no Zadrani se vraćaju do poluvremena. Rezultat nakon 20 minuta igre glasio je 34:36.

U trećoj dionici, daleko najefikasnijoj, Budućnost je bila nešto bolja (11:8), kao i u četvrtoj, pa je na kraju slavila sa 12 razlike, rezultatom 73:61.

Ovo je bio peti vezani poraz Zadra koji se nalazi tek na 10. mjestu sa 10 bodova. Šehović je predvodio Budućnost sa 17 poena, Subotić je ubacio 13, a Popović 12. U timu Zadra najraspoloženiji bio je Sobin, koji je ubacio čak 26 poena. Dvocifren je bio jedino još Ramljak sa 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.