"El gigante Bosnio", nova potvrda kvaliteta

Sinanović do kraja sezone u Valladolidu

"El gigante Bosnio", nova potvrda kvaliteta

Nedžad Sinanović produžio je ugovor sa Valladolidom i u ovom španskom klubu će ostati do kraja sezone.   

 

Naš košarkaški repezentativni centar u Valladolid je stigao  na samom početku sezone kada je potpisao kratkoročni ugovor.

 

Nakon osam odigranih kola Sinanović je na prosjeku od 9.6 poena i 6.1 skok po utakmici. Posebno upečatljiv bio je u prvom kolu kada je u pobjedi Valladolida nad Barcelonom (71:78) Sinanović proglašen za, ne samo MVP-a utakmice sa 28 postignutih poena i 10 skokova, već i čitavog kola španske Endesa lige. U zadnjih nekoliko utakmica brojke su možda mogle biti i bolje, ali ukoliko znamo da je naš igrač igrao mečeve sa lakšom povredom, onda je sve ovo jedna zaista dobra vijest.

 

Tokom kvalifikacija za Eurobasket u Sloveniji naš centar je postizao 4.4 poena i 3.8 skokova po susretu. Najbolju partiju pružio je u Skenderiji u porazu od Gruzije (95:96) kada je bio double-double sa 13 poena i 12 skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.