FIBA plaća liječenje i osiguranje reprezentativaca

Prave kompromis

FIBA plaća liječenje i osiguranje reprezentativaca

E. Škorić

FIBA je u sporu sa klubovima već neko vrijeme, ali Izvršni komitet ove košarkaške organizacije našao je rješenje kako da napravi kompromis.

FIBA je donijela odluku da plaća osiguranje igračima i igračicama u seniorskoj, ali i mlađim selekcijama. 

Plaćat će klubovima za liječenje igrača koji zadobiju povrede tokom reprezentativnih nastupa i kvalifikacija za Mundobasket po novom sistemu, a u obzir će biti uzete i plate košarkaša i koliko dana su bili odsutni iz dresa kluba s kojim imaju ugovor.

Sve troškove oko eventualne operacije igrača snosit će FIBA, a ne klubovi za koje igrači nastupaju. 

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Ranije su iz Svjetske košarkaške organizacije odlučili da se kalendar reprezentacija odvija tokom čitave godine, a ne samo tokom ljeta kako je ranije bio slučaj, a to je janso izazvalo dosta negodovanja i nezadovoljstva klubova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi