Lončar: Daćemo svoj maksimum u Laktašima, pa šta bude
Foto: Jabuka.tv

Lončar: Daćemo svoj maksimum u Laktašima, pa šta bude

D. Rakanović

Košarkaši Širokog Brijega doputovali su u Laktaše gdje sutra počinje drugi kvalifikacioni turnir za Drugu ABA ligu. 

Bh. predstavnik će u prvom kolu igrati protiv Sutjeske iz Nikšića, a centar Širokobriježana Markus Lončar je istakao da ih očekuju teži protivnici nego na prethodnom turniru gdje su za protivnike imali bh. predstavnike tuzlansku Slobodu i Mladost iz Mrkonjić Grada. 

"Pa sigurno će biti teže nego prošli turnir, ali mi ćemo ko i uvijek dati svoj maksimum, pa šta bude. Otvaramo sa Sutjeskom, spremali smo se, znamo da su iskusniji, ali mi trebamo pokazati energiju i pokušati se vratiti kući sa dvije pobjede i plasmanom u Drugu ABA ligu", rekao je za SportSport.ba Lončar.

Osim Sutjeske protivnici Širokog na ovom turniru biće ekipe Vršca i Sixt Primorske. 

"Za Six Primorsku i Vršac se još uvijek nismo pripremali, ali opet mi se više bavimo svojom igrom i popravljamo greške", rekao je Lončar.

Utakmica između Širokog i Sutjeske na raporedu je sutra od 19:30 sati, a već u četvrtak će bh. predstavnik igrati sa Sixt Primorskom od 17 sati. Široki će turnir zatvoriti utakmicom protiv Vršca koja je na rasporedu u petak od 19:30 sati. Plasman u Drugu ABA ligu obezbijediće dvije najbolje ekipe.

Kompletan raspored utakmica

Prvo kolo, 27. septembar: 

Vršac – Sixt Primorska (17:00) 

Sutjeska – Široki (19:30) 

Drugo kolo, 28.9.2017: 

Sixt Primorska – Široki (17:00) 

Vršac – Sutjeska (19:30) 

Treće kolo, 29.9.2017: 

Sutjeska – Sixt Primorska (17:00) 

Široki – Vršac (19:30)

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi