"Mogli smo utakmicu riješiti i mnogo ranije"

Kikanović briljirao u VTB ligi protiv VEF-a

"Mogli smo utakmicu riješiti i mnogo ranije"

Elmedinu Kikanoviću ove godine baš leže Latvijci. Prvo je naš centar sa  reprezentacijom BiH sigurno, a na kraju i nadmoćno prošao kvalifikacionu grupu za Eurobasket u kojoj su nam jedni od protivnika bili upravo Latvijci. Najnovija žrtva našeg centra ovaj put bio je klub iz te zemlje.  

 

Enisey je u sklopu svoje treće utakmice VTB lige igrao protiv VEF-a iz Rige i u pobjedi nad latvijskom ekipom (96:93) koja je izborena tek nakon produžetaka Kikanović je postigao 21 poen. 

 

Bila je ovo njegova najbolja partija od kada je u dresu Eniseya. Za ovaj rekord našem igraču je trebalo 29 minuta tokom kojih je za dva gađao 8/15, za jedan 5/5.

 

Nakon pobjede Kikanović je za SportSport.ba govorio o snazi protivnika i samom značaju pobjede, kao i o samoj neizvjesnosti koju su nudili produžetci.

 

"Teška utakmica. Znali smo da je VEF odlična napadačka ekipa,izrazito šuterska, sa odličnim Amerikancima. Bili smo u situaciji da utakmicu riješimo mnogo ranije, imali smo prednost i od 15 poena, ali smo im dopustili da se vrate u igru. Na kraju smo otišli u produžetak u kojem sam se iskreno bojao za ishod jer smo imali par igrača sa 5 ličnih grešaka. Na kraju smo ipak pokazali više prisebnosti i zasluženo slavili. Sada ćemo se u miru spremati za seriju gostovanja koja nam slijedi."

 

Enisey se trenutno nalazi na četvrtoj poziciji grupe B ovog takmičenja sa omjerom pobjeda i poraza (2-1). Naredni meč Enisey igra u gostima protiv Lokomotiv Kubana 11. novembra.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.