Nećeš Brane, nećeš: Želi u vrh KSBiH, a veliča Karadžića

Čovičković javno veliča zločinca

Nećeš Brane, nećeš: Želi u vrh KSBiH, a veliča Karadžića

M. Šljivak

Brane Čovičković jedan je od kandidata za generalnog sekretara Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Čovičković je već dugo u bh. košarci, ali za nju nije napravio ništa dobro. Odlučio se kandidovati na funkciju generalnog sekretara i na taj način upravljati kompletnom košarkom u Bosni i Hercegovini, što bi mu, s obzirom na to da je BiH država apsurda, moglo poći za rukom.

Čovjek koji godinama pokušava uništiti sve što valja u bh. košarci, po svemu sudeći je dočekao svojih pet minuta i zahvaljujući raznim lobijima pokušava zasjesti na mjesto generalnog sekretara.

Međutim, da ovom čovjeku nije mjesto u KSBiH, pa usuđujemo se reći ni u sportu govore njegovi stavovi po pitanju presuda osuđenim ratnim sločincima.

Naime, Čovičković je danas javno na svom Facebook profilu veličao osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića, podijelivši fotografiju sa njegovim likom uz poruku: "Svaki Srbin je Radovan"...

I kako to biva u zemlji apsurda, upravo ovaj čovjek ili bolje reći nečovjek, među tri je kandidata za generalnog sekretara i ima velike šanse da to postane.

Na ispitu zrelosti naći će se delegati kojima je BiH u srcu, kao i oni koji shvataju da Čovičković veliča lik i djelo čovjeka koji je odgovoran za smrt nekoliko desetina hiljada nevinih ljudi. Oni mogu spriječiti Čovičkovića i njegove nalogodavce da preuzmu upravljanje KSBiH i uvjereni smo da nakon današnjeg sramotnog Čovičkovićevog veličanja ratnog zločinca neće podleći pritiscima.

U suprotnom, historija će ih pamtiti kao ljude koji su na čelo KSBiH doveli čovjeka koji veliča djelo osuđenog ratnog zločinca i koji u "normalnim" državama ne bi mogao s tribina posmatrati sportsku priredbu, a kamoli biti na čelu nekog državnog sportskog saveza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi