Pobjeda nad Mladosti imperativ za OKK Čelik

Zeničani hvataju posljednji voz

Pobjeda nad Mladosti imperativ za OKK Čelik

Dino Kurbegović

Košarkaši Čelika nalaze se u veoma teškoj situaciji nakon 17 odigranih kola posljednji su sa samo četiri pobjede, te su na korak od ispadanja iz društva najboljih ekipa u BiH.

Možda posljednji voz za izabranike trenera Ahmeda Muminovića biće utakmica u nedjelju protiv Mladosti u zeničkoj Areni, a sličnog razmišljanja je i trener Zeničana, koji ima veoma uzak roster igrača.

"Pobjeda nam je imperativ, igrači su svjesni značaja ove utakmice i vjerujem da ćemo dati svoj maksimum da ostvarimo pobjedu. Da li će to biti dovoljno za trijumf vidjet ćemo u nedjelju, ali mi ćemo dati posljednji atom snage kako bi ostvarili pobjedu, koja bi nas ostavila u igri za opstanak. Svi igrači koje trenutno imam na raspolaganju biće u konkurenciji za utakmicu, iako je probleme s povredom imao Dino Alić, međutim on će stisnuti zube jer zna koliko nam je bitna ova utakmica", kazao je Muminović.

Jedan od najefikasnijih igrača ove sezone je i playmaker Armin Avdibegović, koji je upoznat sa snagom protivnika.

"Protivnika cijenimo, njihovi rezultati dovoljno govore kakva su ekipa, a u prvom dijelu sezone nanijeli su nam najteži poraz u dosadašnjem dijelu prvenstva. Mi moramo i možemo odigrati mnogo bolje, nego što smo u posljednjim utakmicama igrali, očekujem da pred našim navijačima konačno zablistamo", kazao je Avdibegović.

Jedan od najtalentovanijih košarkaša Čelika je i 18-godišnji Ibrahim Durmo, koji je ove sezone iskoristio maksimalno svoju minutažu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Dat ću sve od sebe da pomognem starijim kolegama i opravdam povjerenje trenera koje dobivam u ovoj sezoni.  Atmosfera je u ekipi dobra, dobro radimo na treninzima i učinit ćemo sve da u nedjelju obradujemo naše navijače", kazao je Durmo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.