Aduriz vodi Athletic u Ligu prvaka
Foto: EPA

Baskijci slavili u gostima kod Levantea

Aduriz vodi Athletic u Ligu prvaka

E. Škorić

Nogometaši Athletic Bilbaa ostvarili su pobjedu na teškom gostovanju kod Levantea (2:1) u posljednjem susretu 32. kola španske Primere.

Athletic je ostvario 17. prvenstvenu pobjedu i učvrstio se na četvrtom mjestu sa šest bodova prednosti ispred Seville. Kako sada stvari stoje, Baskijci će Španiju predstavljati u Ligi prvaka iduće sezone.

Athletic je vodio nakon poluvremena s dva pogotka sjajnog Aduriza, a San Jose je u 12. minuti, pri rezultatu 0:0, promašio penal.

U nastavku autogol San Josea za 1:2 u 66. minuti, no domaći se više nisu uspjeli vratiti. U sudijskoj nadoknadi Barral je isključen kod Levantea. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 32. kolo:
Levante - Athletic 1:2 (San Jose 66 - ag/ Aduriz 15, 45)


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.