Burnley izborio povratak u Premier ligu Engleske

Povratak nakon četiri godine

Burnley izborio povratak u Premier ligu Engleske

Teme:

Fudbaleri Burnleya nakon četiri godine igranja u nižem rangu vratili su se u Premier ligu Engleske.

Burnley je danas u utakmici 44. kola Championshipa slavio na domaćem terenu protiv Wigaa rezultato 2:0 i tako dva kola prije kraja prvenstva osigurao ulazak u najjači rang engleskog fudbala.

Strijelci u pobjedi Burnleya bili su Barnes u 22. i Kightly u 42. minuti utakmice. Već ranije je ulazak u Premiership osigurao Leicester City, dok će treći klub biti poznat nakon razigravanja od 3. do 6. mjesta.

Burnley je 2009. godine izborio povratak u prvi razred engleskog fudbala nakon 33 godina igranja u nižem rangu, ali je nakon samo jedne sezone ponovo ispao iz lige.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Najveći uspjeh klub je ostvario u sezonama 1920/1921 i 1959/1960 kada je osvojio naslove prvaka Engleske, a u sezoni 1960/1961 ispao je od njemačkog HSV-a u četvrtfinalu Kupa evropskih prvaka.

Burnley je najmanji grad u Engleskoj koji će imati klub u najjačem rangu takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.