Del Bosque: Bez obzira na sve, Casillas ide u Brazil

U nemilosti trenera Mourinha

Del Bosque: Bez obzira na sve, Casillas ide u Brazil

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Vicente del Bosque izjavio je nedavno da će golman Reala iz Madrida, Iker Casillas biti među sigurnim putnicima na Kup konfederacija u Brazilu narednog ljeta, čak i u slučaju da se ne vrati u startnu postavu Reala iz Madrida. 

"On će biti sa nama u Brazilu. Bilo bi dobro da brani za Real, ali do kraja sezone ostalo je još samo mjesec i po. To neće utjecati na njegovu fizičku spremu", rekao je Del Bosque španskim novinarima.

Tridesetjednogodišnji Casillas nosio je dres državne reprezentacije na 143 utakmice i bio je jedan od oslonaca tima prilikom osvajanja evropskih titula 2008. i 2012, kao i titule prvaka svijeta 2010. godine.

Pouzdani čuvar mreže u nemilosti je trenera Reala Josea Mourinha i nije branio još od 23. januara, a njegovo mjesto zauzeo je Diego Lopez. Kup konfederacija u Brazilu počinje 15. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.