Gudelj: Zmajevi su plasmanom u Brazil napravili pravu stvar

Veznjak AZ Alkmaara porijeklom iz Trebinja

Gudelj: Zmajevi su plasmanom u Brazil napravili pravu stvar

Serija loših rezultata koštala je AZ Alkmaar pada na tabeli holandske Eredivizije, pa tim koji je ne tako davno bio lider sada zauzima osmu poziciju sa 24 boda.

Jedan od najstandardnijih igrača ovog kluba je Nemanja Gudelj, bivši mladi reprezentativac Srbije koji vuče porijeklo iz Trebinja.

„Uvezali smo četiri poraza i naravno usljed toga doživjeli pad na tabeli, ali sve u svemu možemo biti zadovoljni dosadašnjim dijelom sezone u Holandiji. Svojim nastupima sam prezadovoljan i iskreno vjerujem da ću u skoroj budućnosti napraviti i korak dalje u svojoj karijeri,“ kaže Gudelj koji igra na poziciji zadnjeg veznog.

Sa zanimanjem je pratio rasplet u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu na kojemu će po prvi put zaigrati i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

„Bosna i Hercegovina ima reprezentaciju sačinjenu od igrača svjetskog kalibra i nimalo me ne čudi što će vidjeti Brazil narednog ljeta. Napravili su odličan posao u kvalifikacijama.“

Gudelj je porijeklom iz Trebinja, pa obzirom da do sad nije igrao za A selekciju neke druge zemlje,može igrati i za Bosnu i Hercegovinu. Priznao je da o tom do sad nije razmišljao.

„Mogu igrati za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Holandiju, ali nikada niko iz tih reprezentacija nije iskazao interes za mene. Ako bi se to dogodilo razmislio bih i donio pravu odluku,“ dodao je Gudelj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.