Historijski uspjeh: Seattle Sounders novi prvak MLS-a

U finalu savladan Toronto

Historijski uspjeh: Seattle Sounders novi prvak MLS-a

Fudbaleri Seattle Soundersa su novi američki prvaci. 

Po prvi put u klupskoj historiji Seattle Sounders je osvojio naslov prvaka sjevernoameričke MLS lige nakon što je u velikom finalu savladao Toronto. 

Nakon što su regularni dio i produžeci završeni bez golova, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca gdje je uspješniji bio Seattle Sounders. Gol za pobjedu postigao je Roman Torres i tako pokopao nade Toronta da bi mogao postati prvi kanadski tim koji je osvojio MLS. 

Seattle Sounders je u regularnom dijelu sezone bio četvrti na Zapadu, a do finala play-offa je stigao sa četiri pobjede u pet mečeva sa Kansas Cityjem, Dallasom i Coloradom. 

Na tronu Seattle Sounders je naslijedio Portland.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti