Holanđanin sudi finale Lige prvaka

Kuipers sudi finale

Holanđanin sudi finale Lige prvaka

Midhat Šljivak

Holandski sudija Bjorn Kuipers sudiće finalnu utakmicu Lige prvaka između Real Madrida i Atletica. 

Sjajni holandski sudija, jedan je od najboljih evropskih sudija, a prošle sezone mu je UEFA povjerila i finale Evropse lige između Chelseaja i Benfice.

Posao je očigledno dobro uradio, kao i ovosezonskim u utakmicama Lige prvaka, te mu je povjerena i velika čast da vodi finalnu utakmicu najelitnijeg fudbalskog takmičenja na svijetu. 

Kuipers je sudija koji voli da pokazuje veliki broj žutih kartona, a ove sezone je sudio nekoliko sjajnih mečeva. Pravdu je dijelio na mečevima Manchester Cityja i Bayerna, te Borussije i Arsenala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Atleticu još nikad nije sudio, dok Kraljevima nije donio puno sreće u dva meča. Real je u sezoni 2011/2012 remizirao s moskovskim CSKA, dok je prošle sezone sudio meč u Dortmundu kada je Real pregažen od Borussije s 4:1.

Finale Lige prvaka igra se u Lisabonu 24. maja...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.