Italijani su kraljevi trgovanja, Džeko je pravi primjer

Roma spustila sa 30 na 18 miliona eura

Italijani su kraljevi trgovanja, Džeko je pravi primjer

E. Škorić

U narednim satima bosanskohercegovački nogometni reprezentaitvac Edin Džeko (29) bi trebao da potpiše za Romu.

Agilna uprava Rome na čelu s direktorom Walterom Sabatinijem uspjela je očito da omekša čelnike Manchester Cityja, koji su na kraju ipak spustili cijenu za Džeku. Jasno, Italijani znaju da trguju, da se cjenkaju i da dovode igrače i za koje nekad nemaju dovoljan iznos, što je ranije znao biti slučaj s Milanom, Juventusom, Interom...

Na Etihadu su u početku tražili oko 30 miliona eura za bh. reprezentativca, ali Il Tempo piše da je Roma uspjela da nagovori City da spusti cijenu na nekih 18 miliona eura, s tim što će biti i dodatnih pet miliona bonusa, a to će ovisiti o Džekinim nastupima u rimskom klubu.

Navodno je sve dogovoreno između klubova, Džeko je još ranije prihvatio uslove Rome, pa je jedino ostalo da vijest o transferu zvanično potvrdi neko od klubova, te da Džeko potpiše ugovor s Italijanima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Trener Rome Rudi Garcia izrazio je želju da se Džeko pridruži timu do srijede u Barceloni na predsezonskoj turneji. Roma će za četiri dana odmjeriti snage s Barcelonom u prijateljskom susretu i, ko zna, možda Džeko zaigra upravo u toj utakmici. 

Džeko je u Cityju proveo četiri godine, postigao je 50 premierligaških golova u 130 utakmica, te je s Građanima slavio titule Premiershipa u sezonama 2011/12 i 2013/14. Ranije je osvajao Bundesligu s Wolfsburgom, a to se desilo u sezoni 2008/09, kada je bio i najbolji strijelac njemačkog prvenstva.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.