Koliko će zaraditi bh. klubovi koji izbore nastup u Evropi?

Mnogo veće nagrade

Koliko će zaraditi bh. klubovi koji izbore nastup u Evropi?

A. Beganović

Bosanskohercegovački klubovi koji izbore nastup u evropskim takmičenjima će zaraditi mnogo više novca nego je to bio slučaj ranije.

Danas su i službeno potvrđena pisanja našeg portala o mnogo većim nagradama za klubove koji ove sezone izbbore nastup u nekom od evropskih takmičenja.

Naime, čelni čovjek UEFA-e, Michel Platini i predsjednik ECA-e Karl Heinz Rummenigge danas su potpisali novi protokol o saradnji u kojem se između ostalog govori i o nagradama klubovima koji izbore učešće u Evropi.

Tako će svaki prvak koji se ne kvalifikuje u grupnu fazu Lige prvaka dobiti 250.000 eura umjesto dosadašnjih 200.000. Za učešće u 2. pretkolu Lige prvaka, odakle takmičenje počinje bh. prvak, nagrada će biti 300.000 eura umjesto 175.000, dok će klubovi koji ispadnu u 3. pretkolu elitnog evropskog kluspkog takmičenja inkasirati 400.000 eura. Play off gubitnici će dobiti po tri miliona eura, a pobjednici po milion manje s tim što će isti u grupnoj fazi imati priliku zaraditi mnogo više.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nagrade za učešće u Evropa ligi će također biti znatno povećane. Tako će se za učešće u 1. pretkolu inkasirati 200.000 eura umjesto dosadašnjih 120.000. Klubovi koji budu učestvovali u 2. prekolu dobit će 210.000 eura umjesto dosadašnjih 130.000, u 3. pretkolu 220.000 umjesto dosadašnjih 140.000. Klubovi koji ispadnu u Play offu Evropa lige dobit će 230.000 eura, dok će oni koji se plasiraju u istu inkasirati po 2.4 miliona eura i za svaki osvojeni bod će biti bogato nagrađeni.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti