Dobre vijesti za bh. timove: UEFA povećava nagrade

Uzbudljiva borba za Evropu

Dobre vijesti za bh. timove: UEFA povećava nagrade

M. Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) odlučila je povećati izdvajanja za klubove koji učestvuju u takmičenjima pod njenim okriljem.

Rukovodstvo UEFA je donijelo odluku da poveća nagrade za klubove koju učestvuju u kvalifikacijama Lige prvaka i Evropske lige.

Ovakva odluka će sasvim sigurno obradovati klubove iz Bosne i Hercegovine. UEFA za naše uslove izdvaja zaista ogromne količine novca za klubove, te svakim izletom u Evropu naši timovi dobro i zarade.

Sada će nagrade biti još veće. Iako još nisu otkrivene cifre, UEFA će značajno povećati sredstva za klubove, pa će tako prvak Bosne i Hercegovine samo za plasman u kvalifikacije Lige prvaka, dobiti mnogo više od 200.000 eura, koliko je bila dosadašnja nagrada za osvajanje titule prvaka.

Također, dosadašnja nagrada za učešće u drugom pretkolu (bh. prvak) od 175.000 eura također će biti povećana, kao i nagrade za ostala pretkola i učešće u grupnoj fazi.

Pored Lige prvaka nagrade će biti povećane i u Evropskoj ligi. Dosadašnje nagrade od 120.000 eura za prvo pretkolo, 130.000 za drugo i 140.000 eura za treće pretkolo će biti značajno povećane. Također, još vrjednije će biti nagrade za plasman u play off i grupnu fazu ovog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Povećanje nagrada od strane Evropske fudbalske federacije (UEFA) sasvim sigurno će dodatno donijeti uzbuđenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Sume koje se za plasman u Evropu dobijaju nisu male i bh. klubovi će do kraja sezone voditi veliku bitku za plasman u neko od evropskih takmičenja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.