Kraj za Džeku i Begovića

City i Stoke poraženi

Kraj za Džeku i Begovića

E. Škorić

Nogometaši Manchester Cityja ispali su večeras iz Capital One Cupa.

City je na Etihadu ugostio Newcastle i neočekivano izgubio, a samim tim se i oprostio od natjecanja.

Aarons je već u šestoj minuti postigao gol za vodstvo Svraka. U nastavku Građani napadaju, stvaraju šanse, no ne uspijevaju da matiraju Elliota.

I onda je uslijedila kazna petnaestak minuta prije kraja. Gosti su istrčali kontru, a Sissoko je loptu poslao iza leđa Harta za 0:2. 

Naš Edin Džeko je igrao 90 minuta, imao je neke dobre šanse, ali se ni on, kao ni njegovi suigrači, nije proslavio.

Ispao je iz ovog takmičenja i golman naše reprezentacije Asmir Begović. Njegov Stoke je na Britannia stadionu poražen od Southamptona sa 3:2. Pelle (2) i Long bili su strijelci za goste, a N’Zonzi i Diouf za domaće. Crouch je u 88. isključen u timu Stokea. 

Capital One Cup, osmina finala:

Potražite više informacija na temu Premier league:

City - Newcastle 0:2 (Aarons 6, Sissoko 75)
Stoke - Southampton 2:3 (N’Zonzi 49, Diouf 82/ Pelle 6, Long 30, 89)

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije