LIVE: Neymar poništio prednost Atletica
Foto: EPA

Gosti vode

LIVE: Neymar poništio prednost Atletica

Edmir Škorić

Vodeći klubovi španske Primere, Barcelona i Atletico, odmjerit će večeras snage na Nou Campu u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka.

71 - Neymar za 1:1! Iniesta je magičnu loptu poslao za Neymara, koji je izbjegao nedozvoljenu poziciju i sa desetak metara loptu plasirao u Courtoisovu mrežu!

56 - Diego je postigao eurogol, Atletico vodi!


Barcelona 0-1 Atletico Madrid (Goal Diego) by all-goals

45 - Nakon četiri minute nadoknade, završeno je prvo poluvrijeme na Nou Campu. Barca je bila nešto bolja, napadala, ali su ste gosti iz Madrida uspijeva odbraniti, ali i zaprijetiti opasno u više navrata.

40 - Alves je ubacio s desne strane, Messi glavom šutira, Courtois brani bez problema.

28 - Costa ipak ne može nastaviti utakmicu. Umjesto njega u igri je Diego.

26 - Nakon nekoliko driblinga, Messi majstorski uposlio Iniestu, ovaj krenuo sam prema Courtoisu, ali jedan igrač Atletica u presudnom momentu blokira njegov udarac,

23 - Neymar je glavom pokušao poslije ubačaja Xavija, no preslabo je to da bi se ugrozio Courtois. 

19 - Koke dobio žuti karton zbog prekršaja nad Neymarom.

12 - Bartra ulazi umjesto povrijeđenog Piquea.

10 - Nakon uvodnog pritiska gostiju, Barca je sada zagospodarila terenom. Messi je pogodio živi zid iz slobodnjaka, dok je Fabregasov pokušaj izblokiran.

5 - Velika šansa za goste! Pinto je pogriješio kod ispucavanja, a na kraju Villa iz dobre pozicije pucao malo pored gola.

2 - Villa je zaprijetio Barceloni, puocao je s nekih 17 metara iskosa s lijeve strane, lopta ide pored Pintove desne stative.

1 - Počela je utakmica.

Barcelona - Ateltico 0:0

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barcelona: Pinto, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Busquets, Xavi, Iniesta, Fàbregas, Messi, Neymar.

Atletico: Courtois; Juanfran, Godín, Miranda, Filipe, Gabi, Tiago, Koke, Arda; Villa, Costa!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.