Modrić ide u Real za 42 miliona eura

Ugovor na pet godina

Modrić ide u Real za 42 miliona eura

M. Skaka

Luka Modrić konačno će napustiti Tottenham Hotspur nakon što je jučer kompletiran posao vrijedan 42 miliona eura, prenijele su danas svjetske medijske agencije.

Trakavici koja se povlači već mjesecima, čini se da je konačno došao kraj i zvanično potpisivanje ugovora trebalo bi biti obavljeno tokom naredne sedmice. Iznos od 42 miliona eura koji će prema posljednjim izvještajima dobiti Spursi manji je od inicijalnih 50 miliona eura koliko je Daniel Levy tražio za svoju zvijezdu. Modrić bi trebao potpisati ugovor na pet godina.

Tottenham sada traži zamjenu za hrvatskog reprezentativca i već su u poodmakloj fazi razgovora sa ukrajinskim Shakhtar Donetskom za transfer Williana. Ukrajinski klub za Brazilca traži 20 miliona eura.

S druge strane, u Tottenhamu su odlučili da ne idu za Joao Moutinhom, a razmišljaju još i o Rennesovom Yann M'Vili. Također, Spursi su i dalje zainteresovani i za usluge Fulhamovog Mousse Dembelea.

Michael Dawson bi sada trebao ostati na White Hart Laneu nakon što je QPR odbio zahtjev igrača za visokom platom iako je posao od 11 miliona eura već bio dogovoren.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.