Monaco očitao lekciju PSG-u i izbio na vrh

Prvak pao u Kneževini

Monaco očitao lekciju PSG-u i izbio na vrh

Monaco je večeras iznenađujuće savladao PSG rezultatom 3:1 i tako nanio prvacima Francuske prvi poraz u ovoj sezoni već u 3. kolu.

Iako su gosti iz prijestolnice imali terensku inicijativu, Monaco je bio konkretniji tim i na kraju je nagrađen sigurnom pobjedom.

Moutinho je u 13. minuti postigao gol za vodstvo svog tima od 1:0, a taj rezultat je bio na snazi sve do prve minute sudijske nadoknade prvog poluvremena. David Luiz je tada skrivio jedanaesterac kojeg je u gol pretvorio Fabinho, a Monaco je na odmor otišao sa sjajnom prednošću.

PSG se u utakmicu vratio u 63. minuti kada je Edinson Cavani smanjio na 2:1. Krenuli su gosti po izjednačenje ali je u 80. minuti uslijedio novi šok za Emeryja, kada je Aurier matirao Trappa i tako donio Monacu pobjedu od 3:1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Monaco je ovom pobjedom izbio na prvo mjesto na tabeli Ligue 1 sa sedam bodova, dok PSG zauzima četvrto mjesto sa jednim bodom manje.

Vrijedi podsjetiti da je PSG u cijeloj prošloj sezoni imao samo dva poraza u 38 odigranih utakmica u Ligue 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi