Novi trijumf Nantesa, Toulouse prekinuo lošu seriju

Odigrane četiri utakmice 13. kola francuske Lige 1

Novi trijumf Nantesa, Toulouse prekinuo lošu seriju

Četiri utakmice 13. kola francuske Lige 1 na rasporedu su bile večeras sa početkom od 20 sati. Seriju bez poraza nastavio je Nantes. 

Caen je na svom terenu ugostio Nantes, a domaćin je do vodstva došao nakon samo 24 minute igre. Strijelac za domaće bio je Duhamel. Gosti su se vratili u 40. minuti susreta, a pogodak za Kanarince postigao je Vizcarrondo. 

Gosti do potpunog preokreta dolaze u 61. minuti susreta. Asistent kod prvog gola, Veretout ovaj put je u ulozi strijelca. Ostalo je do kraja susreta 2:1 za Nantes. 

Bastija je na svom terenu ugostila Montpellier. Domaćin je do vodstva došao u 21. minuti susreta, a strijelac je bio Tallo. Isti igrač mrežu gostiju zatresao je u 46. minuti prvog poluvremena. 

Metz je večeras gostovao kod Toulosea. Domaćin je do vodstva došao nakon samo tri minute igre, a strijelac je bio Sirieix. Do dva gola prednosti Toulouse je došao u 61. minuti susreta, a strijelac je Ben Yedder. Sve dileme oko pobjednika riješio je Pešić u 72. minuti susreta. 

Evian je na svom terenu dočekao Nicu. Domaćin je do vodstva došao u 76. minuti susreta, a strijelac je bio Wass. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za domaće. 

Francuska, Liga 1, 13. kolo: 

Bastia - Montpellier 2:0 (Tallo 21, 45+1)

Caen - Nantes 1:2 (Duhamel 24/Vizcarrondo 40, Veretout 61)

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Toulouse - Metz 3:0 (Sirieix 3, Ben Yedder 61, Pešić 72)

Evian - Nice 1:0 (Wass 76)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.