PAOK i Rapid izbačeni iz Evropske lige

UEFA nemilosrdna

PAOK i Rapid izbačeni iz Evropske lige

Adnan Beganović

Disciplinska komisija UEFA-e izbacila je PAOK i Rapid iz Evropske lige zbog navijačkih nereda tokom njihovog međusobnog susreta (prvi susret 4. pretkola) odigranog u Solunu 23. avgusta.

Grčki i austrijski klub izbačeni su iz ovosezonskog takmičena Evropske lige, kao i iz narednog evropskog takmičenja za koje se kvalificiraju u narednih pet godina. Pored toga kažnjeni su i uslovno na rok od tri godine.

PAOK je kažnjen i sa odigravanjem tri domaća susreta pred praznim tribinama, te sa 150.00 eura. Rapid će također tri naredna susreta pod UEFA-inom ingerencijom igrati pred praznim tribinama, a u blagajnu UEFA-e će uplatiti 75.000 eura.

Ova kazna ne  primjenjuje se na revan susret 4. prekola Evropske lige, koji se igra 30 avgusta u Beču, a klubovi imaju tri  dana za žalbu na ovaku UEFA-inu odluku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.