Jose Mourinho odobrio, ponuda prihvaćena - Dominik Livaković ima novi klub?
FOTO: EPA

Inostrani mediji pišu da je posao gotov

Jose Mourinho odobrio, ponuda prihvaćena - Dominik Livaković ima novi klub?

Esmer Oštraković

Već dugo se govori o odlasku Livakovića iz Fenerbahčea, a kako stvari stoje, ako je vjerovatni insotranim medijima sada je sve konačno i završeno.

Naime, nakon što je Joe Hart odlučio da okači rukavice o klin, uprava Celtica odlučila je da umjesto njega na svom golu želi vidjeti upravo Livakovića.

Ipak, čekali su sa ponudu da ga isprate na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, a imali su šta da vide u prethodne tri utakmice.

Branio je Livaković jako dobro, a sve to natjeralo je Brendana Rodgersa da pošalje i zvaničnu ponudu za golmana Fenerbahčea.

Naravno pitao se samo jedan čovjek, a njegovo ime je Jose Mourinho koji je odobrio transfer, te je pustio Livakovića da ode u Celtic, tvrde mediji iz Turske.

Oglasi

Livaković je i sam govorio kako želi napustiti klub nakon svih dešavanja u posljednje vrijeme i to samo 12 mjeseci nakon što je stigao u Tursku iz Dinama.

Kako tvrde mediji iz Engleske, ali i Turske, na adresu Fenerbahčea stigla je ponuda od devet miliona eura koja je prihvaćena od strane Jose Mourinha.

Kako prenose Englezi navodno je poznato i ko će naslijediti Livakovića na golu Fenerbahčea nakon što je Mourinho uspio da ubijedi golmana Juventusa da dođe u Tursku.

To će biti Mattia Perin kojeg će Fenerbahče platiti tri miliona eura i koji bi trebao postati nova "jedinica" u ovom klubu.

Ukoliko ne bude nikakvih problema Livaković bi trebao biti prvo ovogodišnje pojačanje za ekipu Celtica.

Oglasi

Rodgers je očito počeo da sklapa ekipu za nastup u grupnoj fazi Lige prvaka u kojoj želi napraviti pozitivne rezultate.

Naravno Livaković se kao i svi ostali Hrvati još uvijek nada da može izboriti prolaz u narednu fazu takmičenja na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Imali su Hrvati sinoć šansu za to, ali nisu uspjeli ostvariti pobjedu protiv Italije, a gol za poravnanje primili su u 98. minuti utakmice. Šansu za proalz još uvijek imaju, ali je ona teoretska.

Kada je riječ o Hrvatskoj njima sada ostaju samo kalkulacije koje u biti nisu nimalo jednostavne, ali za njih nada umire zadnja.

Hrvatima je potrebno da u grupi F Portugal u svojoj grupi ostvari pobjedu protiv Gruzije, te da Turska ostvari pobjedu protiv Češke.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Osim toga potrebno im je i da Engleska ostvari pobjedu protiv Slovenije sa tri ili više razlike, te da Danska dobije Srbiju.

U tom slučaju Hrvatska bi ostvarila prolaz u osminu finala Evropskog prvenstva, ali jasno je da su šanse zaista jako male za to.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi