Predsjednik Zarije se obrukao govoreći o Sarajevu

BiH i Makedonija, isto je to...

Predsjednik Zarije se obrukao govoreći o Sarajevu

Piše: V. Vukmirović
Andrian Bogdan, predsjednik moldavske Zarije koja će biti protivnik Sarajeva u 1. pretkolu Evropske lige, je u razgovoru za jedan tamošnji sportski list dao komentar na današnji žrijeb, vjerovatno ne sluteći da će napraviti kardinalnu grešku.

Govoreći o Sarajevu, Bogdan se propisno obrukao uporedivši bordo klub sa makedonskim Rabotničkim, za koji je mislio da dolazi iz Bosne i Hercegovine. Da bude još smješnije, Bogdan je na osnovu toga formirao svoje mišljenje o predstojećem dvomeču.

"Ako smo na pripremama u Turskoj mogli pobijediti Rabotnički, koji je također iz BiH, možemo i Sarajevo. Na osnovu te utakmice mislim da možemo proći dalje", rekao je Bogdan, te dodao:

"Sarajevo je veoma jak protivnik i znamo da u svojim redovima ima i nekoliko reprezentativaca. Trenutno nemamo baš mnogo informacija o njima, znamo da su osvojili treće mjesto u BiH. Ipak se nadam da ćemo mi biti ti koji ćemo slaviti 6. jula".

Predsjednik Zarije je istakao da je za njegovu ekipu dobro što će igrati prvi meč na domaćem terenu, te pozvao sve Moldavce da ih podrže u Zimbruu.


Evropska liga