Remi Wolfsburga i Herthe, Ibišević postigao gol

Njemačka Bundesliga

Remi Wolfsburga i Herthe, Ibišević postigao gol

Fudbaleri Wolfsburga i Herthe podijelili su bodove u današnjem meču 11. kola Bundeslige odigravši na Volkswagen Areni 3:3.

Hertha je sjajno ušla u meč i povela je nakon samo 20 sekundi, a strijelac gola prvijenca u ovoj sezoni bio je Vedad Ibišević. Već u 21. minuti domaći su mogli do izjednačenja, ali Mario Gomez je promašio penal. 

Ipak, do kraja prvog poluvremena Wolfsburg je potpuno preokrenuo rezultat. Prvo je Malli pogodio za 1:1, da bi samo tri minute kasnije Mario Gomez pogodio za preokret. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

U nastavku susreta Rekik je izjednačio za Herthu u 53. minuti, a Origi je samo sedam minuta kasnije domaćima vratio prednost. Do boda su gosti stigli tek u 83. minuti preko Salkea. 

Wolfsburg sa ovim bodom ima 11 i nalaze se na 14. mjestu, dok je Hertha tri mjesta ispred sa 14 bodova. 

Bundesliga, 11. kolo:

Wolfsburg-Hertha 3:3

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi