Sporting izbacio Građane iz Europa lige

Ni novac ne pomaže

Sporting izbacio Građane iz Europa lige

Midhat Šljivak

Fudbaleri Manchester Cityja savladali su večeras na Ettihadu ekipu Sportinga iz Lisabona rezultatom 3:2, no dalje ide ekipa Sportinga.

Sporting je bez ikakvog straha ušao u susret sa Građanima, a prvu priliku su imali nakon osam minuta igre kada odlično glavaom šutira Xandao, no njegov udarac odlazi pored gola Harta. City nije uspjevao napraviti niti jednu ozbiljnu priliku pred golom Sportinga, a odličnu igru gosti su naplatili u 33. minuti igre.

Matias Fernandez je fantastičnim udarcem iz slobodnjaka savladao Harta za vodstvo tima iz Lisabona od 1:0. Sedam minuta kasnije novi šok za domaće navijače. Izmailov je uputio odličan centaršut u peterac Cityja, a tamo se najbolje snalazi Ricky Van Wolfswinkel koji pogađa za vodstvo portugalskog tima od 2:0.

Edin Džeko je priliku za igru dobio u 55. minuti, a naš reprezentativac je unio mnogo živosti u igru Citya. Napadi izabranika Roberta Mancinija isplatili su se u 60. minuti kada Sergio Aguero pogađa za smanjenje prednosti Sportinga na 2:1.

Nastavili su popularni Građani i dalje napadati, a u 74. minuti dosuđen je penal za City. Loptu je uzeo Balotelli, te je na majstorski način pogodio za izjednačenje rezultata na 2:2.

Potpuni preokret je u 82. minuti svojim drugim golom donio Aguero. Nakon kornera Džeko je sjajno skočio, lopta je došla do Aguera koji neometano pogađa sa nekoliko metara za 3:2.

Aipak, do kraja City nije uspio doći do gola, anajbolju šanu ima je golman Hart, noe njegov pokušaj je otišao pored gola, pa Sporting ide u četvrtfinale.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.