Štimac: Ibričićeve ambicije su presudile u izboru kluba
FOTO: EPA

Trener Sepahana govorio za SportSport.ba

Štimac: Ibričićeve ambicije su presudile u izboru kluba

Senijad Ibričić je prije sedmicu dana i zvanično pronašao novu sredinu. 

Bivši bh. reprezentativac se u proteklom periodu povezivao sa Željezničarom, Slobodom, Hajdukom, Genoom, no on je odabrao iranski Sepahan u kojem će pokušati oživjeti karijeru pod trenerskom palicom Igora Štimca. 

Na njegovom dovođenju u trofejni Sepahan insistirao je upravo Štimac, koji je tijekom razgovora za SportSport.ba istakao da je brzo pronašao zajednički jezik sa iskusnim Ibričićem. 

"Sa Ibričićem imam izvrstan odnos već duži niz godina. Čim sam vidio da je slobodan igrač odlučio sam ga kontaktirati i sve ostalo je već poznato. On poznaje moj način rada, zna da će imati maksimalnu podršku, a na njemu je da uživa u svojoj igri i da nama u klubu priušti isto", kazao nam je Štimac.

Štimac smatra da Ibričiću nije bilo teško odbiti druge ponude. 

"Šta je presudilo? Njegova ambicija. On je odličnim godinama i ovo mu je izvrsna prilika da pokaže svoj kvalitet i na ovom tržištu koje je ogromno i bogato. Realno, povratak u BiH bi predstavljao početak kraja."

Hrvatski trener, koji je na klupi Sepahana od novembra prošle godine, ne krije da je presretan u svom novom klubu. 

"Napravio sam pravi potez za svoju trenersku karijeru. Kada sam dobio ponudu nisam razmišljao puno da prihvatim izazov koji su iskusili najveći hrvatski treneri, a uostalom Azijska liga prvaka je svakako dobra prilika za dokazivanje." 

Ipak, Štimac i njegovi pomoćnici Šeparović i Vardović nisu sami u Iranu. 

"Ovdje radi skoro cijela hrvatska kolonija fudbalskih stručnjaka. U Fooladu je Dragan Skočić, Branko Ivanković vodi Persepolis, Željko Milač je pomoćnik Ali Daeiu u Saipi, a u drugoj ligi su Vinko Begović i Luka Radman. Također, i Mišo Krstičević postiže odlične sa svojim klubom. Hrvati su ovdje izuzetno cijenjeni zahvaljujući Poklepoviću, Blaževiću i Kranjčaru koji su ostavili snažan utisak svojim radom i rezultatima", dodaje Štimac. 

Ciljevi Sepahana u ovoj sezoni su jasni. 

"Klub je u restruktuiranju, puno je starijih igrača i nastojat ćemo u narednom periodu postepeno uvoditi mlađe. Cilj nam je ući među tri prvoplasirane momčadi i naravno ostvariti dobar rezultat u Ligi prvaka koja starta u februaru", istakao je Štimac na kraju razgovora za SportSport.ba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi