UEFA odbila žalbu Benfice, Marković ne igra u finalu

Finale će gledati sa tribina

UEFA odbila žalbu Benfice, Marković ne igra u finalu

Fudbaler Benfice i nekadašnji igrač beogradskog Partizana Lazar Marković, neće igrati u finalu Europa lige u kojem će njegov tim igrati protiv španske Seville. Disciplinska komisija UEFA odbila žalbu koju je njegov klub uložio na crveni karton koji mu je pokazao Mark Clattenburg tokom revanš utakmice polufinala Europa lige protiv Juventusa. 

Reprezentativac Srbije navodno je ušao u verbalni duel sa Mirkom Vučinićem, i to dok su se obijica nalazili van igre, zbog čega je engleski sudija pokazao crveni karton obojici fudbalera. 

Nakon što je Benfica osigurala plasman u finale Marković i Vučinić demantovali su sukob, a crnogorski internacionalac čak je tvrdio da ga je rezervni golman kluba iz Lisabona isprovocirao i da je sa njim razmijenio uvrede. Prvak Portugala se žalio se na crveni karton Lazara Markovića i nadao se da će UEFA shvatiti da je došlo do greške, ali je Clattenburgova odluka ostala na snazi, pa će Marković finalni susret Europa, koji igra se u Torinu 14. maja, gledati sa tribina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.