Valverde otpisao petoricu fudbalera
Foto: EPA

Ne računa na njih u ovoj sezoni

Valverde otpisao petoricu fudbalera

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone sutra počinju novu sezonu El Clasicom protiv Real Madrida u okviru Superkupa Španije.

Barcelona iza sebe ima poprilično uspješne pripreme u kojima nije doživjela poraz, no takmičarski meč protiv ljutog rivala je u potpunosti nešto drugo. Ernesto Valverde će debitovati u zvaničnim mečevima na klupi Barcelone upravo protiv Real Madrida, te će to biti najbolji pokazatelj koliko je uspio da spremi tim za novu sezonu.

Naravno, Barci najveći problem pravi činjenica da je klub napustio jedan od najvažnijih igrača Neymar, te da još uvijek čelnici kluba nisu uspjeli da dovedu zamjenu za Brazilca. Valverde će morati računati na ostale igrače, a njih petorica će sigurno biti prekrižena za nastavak sezone.

Španski stručnjak razgovarao je jučer sa čelnicima kluba kojima je poručio da pet igrača mogu potražiti sreću negdje drugo. Navodno, Valverde je jasno odlučio da mjesta u njegovoj ekipi nemaju Arda Turan, Douglas, Munir, Vermaelen i Samper.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona ima namjeru da Ardu, Douglasa i Vermaelena pokuša prodati ovog ljeta, te već ima određenog interesa za ove igrače. S druge strane, Munir i Samper će vjerovatno na posudbu, ali postoji opcija da Samper bude vraćen u Barcu B ukoliko pristane na tu opciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi