Vatreni ostali bez pobjede u Oslu
Promašaj Henriksena

Blijeda igra Hrvatske

Vatreni ostali bez pobjede u Oslu

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Hrvatske odigrala je susret bez pobjednika 1:1 sa selekcijom Norveške na Ulleval stadionu u Oslu.

Vrlo loše prvo poluvrijeme donijelo je samo jednu priliku i to za Norvežane. Markus Henriksen je u 34. minuti sa samo dva-tri metra imao priliku savladati Stipu Pletikosu, no golman "vatrenih" je odlično odbranio i spasio svoj gol.

Hrvatska sa druge strane je prikazala vrlo bezidejnu igru u prvih 45 minuta, a sa takvom igrom je nastavila i u drugom poluvremenu. Pletikosa je u 54. minuti ponovo fantastično odbranio pokušaj Erik Huseklepp, te je održao rezultat 0:0.

Izabranici Slavena Bilića nisu pokazali gotovo ništa u ovom susretu. Bezidejna igra koju su pokazali u ovom susretu nikako ne opravdava izjave Bilića kako idu na evropsku titulu.

Ipak, prvu pravu priliku Hrvati su iskoristili. Igrala se 79. minuta kada Srna odlično centrira sa desne strane, a Eduardo pogađa glavom u padu za vodstvo od 1:0.

Tu prednost su Hrvati nisu uspjeli zadržati do kraja susreta. Igrala se  92. kada nakon kornera Vida prebacuje loptu tačno na glavu El Younoussija koji sa metar glavom pogađa za konačnih 1:1.
szólj hozzá: Norway vs Croatia 1:1 GOALS

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti