Vela "poništio" Bradleyjev eurogol
Foto: EPA

Remi Meksika i SAD-a

Vela "poništio" Bradleyjev eurogol

SAD su gostovale u Meksiku gdje su sa reprezentacijom ove zemlje odigrale susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u okviru CONCACAF-a. A potez utakmice je svakako bio pogodak Michaela Bradleyja.

Susret je odlično počeo za Amerikance koji su nakon spektakularnog poteza Michaela Bradleyja u 6. minuti poveli sa 1:0.

Bradley je uspio stići jednu dugu loptu i uočiti da se golman Meksika Guillermo Ochoa nalazi daleko od linije svog gola, pa je elegantnim udarcem lobovao nemoćnog Ochou.


Ipak Meksikanci su iz svog jedinog šuta u okvir gola u prvom poluvremenu uspjeli stići do poravnanja. Carlos Vela je pogodio u 23. minuti za, što će se na kraju ispostaviti, konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Meksikanci se nalaze na prvom mjestu CONCACAF kvalifikacione grupe sa 14 bodova, dok su Amerikanci trenutno treći sa osam bodova, koliko, uz utakmicu manje, ima i drugoplasirana Costa Rica.  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi