Fenomenalni Pulisic donio vrijednu pobjedu SAD-u

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Fenomenalni Pulisic donio vrijednu pobjedu SAD-u

Fudbalska reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država savladala je Trinidad i Tobago rezultatom 2:0 u okviru 5. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Junak pobjede SAD-a bio je mladi veznjak Borussije Dortmund Christian Pulisic, koji je postigao oba gola za svoju selekciju.

Nakon prvog poluvremena nije bilo pogodaka, a onda je u 53. Pulisic pogodio za vodstvo SAD-a od 1:0. Deset minuta kasnije, sjajni 18-godišnjak je po drugi put zabio za konačnih 2:0.

SAD se sada nalazi na 3. mjestu kvalifikacija sa sedam osvojenih bodova, ali sa utakmicom više u odnosu na ostale konkurente. Trinidad i Tobago ostaje na posljednjem, šestom mjestu sa samo tri boda na kontu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi