Zaslužili nominaciju Zlatnu loptu, a ostali bez nje
Foto: EPA

Osam igrača bez zasluženog priznanja

Zaslužili nominaciju Zlatnu loptu, a ostali bez nje

S. Bošković

Svjedoci smo da u zadnjim godinama Zlatna lopta pripada Cristianu Ronaldu i Lionelu Messiju i zbog toga su neki sjajni fudbaleri ostali bez nagrade koja bi bila kruna na njihove karijere.

Ipak, na proširenom spisku za ovogodišnju Zlatnu loptu izostavljeni su neki sjajni igrači poput Gianluigija Buffona, koji je sa Juventusom osvojio tri trofeja, te  je igrao finale Lige prvaka.

Mnogo drugih fudbalera je zaslužilo da se nađu na spisku za nagradu najboljeg fudbalera svijeta, ali iz nekog razloga FIFA ih je preskočila, te je stavila neke igrače koje ni po čemu nisu zaslužili da se tu nađu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.