Barcelona pobjednik španskog Kupa kralja

Valencija nemoćna pred Barcelonom

Barcelona pobjednik španskog Kupa kralja

Midhat Šljivak

Košarkaši Barcelone osvojili su titulu pobjednika španskog Kupa kralja, a Katalonci su u finalnom susretu u Vitoriji savladali Valenciju rezultatom 85:69.

Barca je bolje ušla u ovaj finalni duel, te su već nakon pet minuta igre stvorili osam poena prednosti 14:6, ali se ekipa Valnecije nije predavala u ovom susretu. Uspjeli su se vratiti u susret, a tricom Stefana Markovića u posljednjoj sekundi, imali su prednost nakon prve dionice 18:17.

Držala je Valencija prednost sve do sredine igre u drugoj četvrtini kada su imali tri poena prednosti 26:23, a onda je Barcelona lagano preuzela inicjativu, te su oni na odmor otišli sa tri poena prednosti 36:33.

Katalonci su odigrali dosta bolje treći period. Uspjeli su se odvojiti od Valencije, a u nekoliko navrata je Barca imala i 11 poena prednosti. Ipak, Valencija je do kraja treće četvrtine uspjela spustiti prednost na minus osam 61:53.

Otvaranje posljednje dionice pripalo je Barci koja je otišla na plus 13 70:57, a do kraja je iskusni katalonski tim mirnom igrom došao do sigurne pobjede i trofeja u Kupu, ukupno 23.

Barca je do pobjede stigla odličnom timskom igrom, a Pete Mickael je bio sa 14 poena. Huertas i TOmić su dodali po 12, dok su kod Valencije Marković i Doleman ubacili po 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.