Berisha prigovorio selektoru, otpao sa poljskog spiska za EP

Ne ide na Evropsko prvenstvo

Berisha prigovorio selektoru, otpao sa poljskog spiska za EP

E. Škorić

Reprezentacija Poljske bit će prvi protivnik našim košarkašima na Eurobasketu u Montpellieru.

Poljaci, predvođeni Marcinom Gortatom, centrom Washington Wizardsa, prvi su ispit za izabranike Duška Ivanovića. Neće biti lako, obzirom da igramo bez glavnih igrača (Mirza Teletović, Jusuf Nurkić i Nihad Đedović), ali i da Poljaci imaju sjajan tim.

Osim toga, naše igre u pripremnom periodu ne obećavaju...

Poljski selketor Mike Taylor je prije samo pet dana objavio konačni spisak igrača za Evropsko prvenstvo, a onda se dogodila jedna promjena.

Naime, Dardan Berisha je aut, a umjesto njega je vraćen u roster Robert Skibniewski. 

Navodno je Berisha zatražio od selektora da igra kao playmaker iako je bek po vokaciji, pa je Taylor umjesto njega odlučio na EP voditi Skibniewskog, koji je klasični playmaker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.