Ginobili: Podržajem istospolne brakove

Argentinaca izazvao žestoke reakcije u domovini

Ginobili: Podržajem istospolne brakove

Najpopularniji sportista u Argentini Manu Ginobili izavao je dosta reakcija u domovini izjavom da je za legalizaciju istospolnih brakova.

U argentinskom parlamentu se prošle sedmice vodila debata o legalizaciji istospolnih brakova. Na kraju je usvojen zakon da se u ovoj katoličkoj zemlji mogu sklapati istospolni brakovi, a svoj komentar je dao i najbolji argentinski košarkaš.

„Ja sam u potpunosti za gay brakove. Mislim da svi ljudi na svijetu trebaju da imaju ista prava. Niko nikome ne bi smio nametati način života“, rekao je argentinskim medijima 32-godišnji košarkaš NBA momčadi San Antonio Spursa.

Kod jednih je Manuova izjava izazvala euforiju, dok ga jedni napadaju da je svojom izjavom doprinio usvajanju zakona po kojem je Argentina postala prva južnoamerička zemlja koja dozvoljava sklapanje brakova osobama istog spola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.