Ima 15 godina, visok je 211 cm a težak samo 80 kg!

Sin legendarnog Manutea Bola

Ima 15 godina, visok je 211 cm a težak samo 80 kg!

Stariji poznavaoci košarke se sigurno dobro sjećaju Manutea Bola, 231 centimetara visokog Sudanca koji je igrajući u dresu Washingtona bio najviši igrač u NBA ligi.

Na njegovom primjeru se pokazalo da krv nije voda, pošto je njegov sin po imenu Bol Bol krenuo stopama svog, sada već, pokojnog oca, koji je svoj život okončao 2010. godine u 49. godini života.

Mlađi Bol ima 15 godina, već je visok 211 centimetara i težak samo 80-tak kilograma! Konstitucijom zaista podsjeća na svog oca, a košarku za sada igra u školskom klubu.

Osim visine, zanimljivo je da Bola Bola krasi i sjajan šut za tri poena, a na jednoj od posljednjih utakmica pogodio je čak pet dalekometnih šuteva za jedno poluvrijeme! O skokovima, zakucavanjima i blokadama je zaista suvišno trošiti riječi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.