Langford dobio turski pasoš, igra na Svjetskom prvenstvu

Pojačanje za ekipu Ergina Atamana

Langford dobio turski pasoš, igra na Svjetskom prvenstvu

Za nekoliko mjeseci na rasporedu je Svjetsko prvenstvo u košarci koje će se održati u Španiji. 

Amerikanac Keith Langford, košarkaš milanske Olimpije na Svjetskom prvenstvu branit će boje reprezentacije Turske. Langford je predao potrebnu papirologiju prije par sedmica, a danas je stigla potvrda da će nositi dres Turske. 

Langford je ove sezone najbolji strijelac košarkaške Eurolige sa prosjekom od 17 poena po utakmici i nema sumnje da će biti od velike pomoći Erginu Atamanu. 

Turska će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi sa Ukrajinom, Dominikanskom Republikom, Finskom, Novim Zelandom i Sjedinjenim Američkim Državama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.