Lorbek MVP druge večeri

Euroliga

Lorbek MVP druge večeri

Nakon još jednog “devastiranja” Partizana u Moskvi, CSKA po prvi put u ovoj sezoni u svojim redovima ima i MVP-a. To je Erazem Lorbek koji je bio najbolji pojedinac drugog kruga euroligaškog Playoffa.

Sa indeksom 33, Lorbek je izbio na čelo liste najefikasnijih igrača, a protiv Partizana je ubacio 21 poen (5/7 za 2, 1/2 za tri i 8/12 sa linije slobodnih bacanja), te uhvatio 7 skokova i dodao dvije uspješne asistencije.

Drugo mjesto najefikasnijih u prošlom kolu dijele čak tri igrača. Ponovo je odličnu partiju za Sienu odigrao Terrell McIntyre (24 poena, 4 asistencije). Jednako dobar bio je i Fran Vazquez, igrač Barcelone, te Lynn Greer iz Olympiacosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.